Wow vilken framfart!

Posted on Jan 22, 2015

Wow Events är eventbyrån som växer fort. Redan i år har de anställt sex nya personer. Men deras framfart följer inte samma princip som alla andra byråer. Wow har från första dag en gjort en medveten satsning på att tänka och agera annorlunda. Unexepected Connections är ledorden för den snart ett-åriga byrån. Detta menar byråledaren Lotta Karlsvärd vara en av hemligheterna bakom expansionen.

Och den oväntade strategin och nytänkandet speglas även tydligt i rekryteringen av Jessica Blom och Maria Segergren. Ingen av dem har tidigare synts på den svenska arbetsmarknaden.

Jessica Blom är Wows nya Experiential Director. Med tio års erfarenhet av design inom media och event, är det första gången Jessica arbetar på hemmaplan. Hon har tidigare varit anställd på både Broadstreet och This is MKGi New York och Out of the Blue Communications i London, där hon arbetat med internationella kunder såsom Astra Zeneca, Moët et Chandon, Revolt och Coca Cola. Hennes projekt inkluderar allt från Mercedez-Benz Fashion Week i NYC, till illustration av Apple accessoarer och design av ekologiska sport- och trekkingkläder i Sydamerika.

Maria Segergren anställdes nyligen som Wows nya Projektledare. Med femton års internationell erfarenhet kom hon senast från Standard Chartered Bank, baserad i Singapore. Som global chef för bankens företagsevent arrangerade hon allt från World Economic Forum till Grand Prix och Liverpool FC event. Marias tidigare erfarenhet som marknadsansvarig på IMG Artists gav henne möjligheten att arbeta med både regionala kulturfestivaler och med utvecklingen av staden Singapore som turistmål.

Nu har vi fått precis den förstärkning och den unika mix med talanger som vi har sökt efter. Jessis och Marias erfarenheter från andra delar av världen kommer att skapa det Wow, det oväntade som når både hjärnan och hjärtat och som ingen har sett på den svenska marknaden”, säger Lotta Karlsvärd

Wow Events satsningar stannar inte där. Redan i år har sex nya personer anställts. Kicki Persson, Joel Örner och Sofia Martin är Wow-gängets nya produktionsledare. Säljaren Johan Krosse som startade på byrån redan i våras har spelat en nyckelroll i rekryteringen av nya kunder.

”Vi har ett år bakom oss av hårt arbete med ett engagerat och dedikerat team. Dessutom har vi också ett erbjudande som är unikt i branschen. Inom Intellecta-koncernen finns, förutom eventexperter, några av Sveriges främsta varumärkesstrateger, filmskapare och designers. I systerbyrån River, den interaktiva digitalbyrån, har vi en stark partner och vi arbetar alla aktivt med att använda denna fantastiska kompetens och kreativitet i varje projekt.”

För mer information, kontakta

Lotta Karlsvärd,Byråchef, 070-149 9987, lotta.karlsvard@wowevents.se

Lotta Boman, Informations-och kommunikationschef, 070-735 0702, lotta.boman@intellecta.se

Yann Blandy, VD och koncernchef, 070-716 1731, yann.blandy@intellecta.se

Om Wow Events: Wow Events är en varumärkesdriven eventbyrå som bygger varaktigt engagemang hos målgruppen genom möten, events och sponsringsaktiveringar. Wow Events är ett dotterbolag inom Intellecta-koncernen

Intellecta-koncernen omfattar de ledande konsultbolagen Bysted AB, Bysted A/S, Hilanders Advertising AB, Intellecta Corporate AB, Propeople Group ApS, Rewir AB, River Cresco AB, Wow Events och Unreel AB. Koncernen har ca 400 medarbetare och bedriver verksamhet i Sverige, Danmark, Österrike, Bulgarien, Moldavien, Ukraina, Brasilien, USA och Kina.